Alt om badminton

Alt om badminton

Badminton er en racketsport, der spilles ved hjælp af raketter, hvor man slår en shuttlecock over et net. Selv om der kan spilles med større hold, er de mest almindelige former for spillet “single” (med én spiller pr. side) og “double” (med to spillere pr. side). Badminton spilles ofte som en afslappet udendørs aktivitet i en gård eller på en strand; formelle spil spilles på en rektangulær indendørs bane. Der scores point ved at ramme shuttlecock’en med racketet og lande den i modstanderens banehalvdel.

Shuttlecock (eller shuttle) er et projektil med fjer, hvis aerodynamiske egenskaber gør, at det flyver anderledes end de bolde, der anvendes i de fleste racketsportsgrene; især skaber fjerene en meget større modstandskraft, hvilket får shuttlecocken til at bremse hurtigere end en bold. Shuttlecocks har også en høj topfart sammenlignet med andre flyvende objekter. Spillet blev udviklet i Britisk Indien ud fra den tidligere sport battledore og shuttlecock. Det europæiske spil kom til at blive domineret af Danmark, men spillet er blevet meget populært i Asien, og de seneste konkurrencer er blevet domineret af Kina.

Badminton har været en olympisk sport ved sommer-OL siden 1992. På trods af sin relativt beskedne popularitet som organiseret sport spilles badminton ofte som fritidsaktivitet i mange dele af verden og bruges også i vid udstrækning som indendørs fritidsaktivitet. Siden badminton blev en olympisk sport, har den opnået global popularitet; ifølge All England Lawn Tennis and Croquet Club-statistikker er der i øjeblikket over 46 millioner mennesker, der spiller badminton i hele verden. Kina har konsekvent domineret sporten på både OL- og BWF-verdensmesterskabsniveau siden dens genopblomstring efter deres sejr ved OL i Barcelona i 1992, selv om Indonesien, Sydkorea og Malaysia alle har produceret spillere i verdensklasse i de senere år.

Send kommentar