Alt hvad du skal vide om Kenya

Alt hvad du skal vide om Kenya

Kenya er et land beliggende i Østafrika. Landets officielle navn er Republikken Kenya. Kenya grænser op til Etiopien mod nord, Somalia mod øst, Tanzania mod syd, Uganda mod vest og Sydsudan mod nordvest. Det Indiske Ocean ligger sydøst for Kenya. Nairobi er hovedstaden og den største by i Kenya

Kenya har en befolkning på ca. 47,6 mio. mennesker. De officielle sprog i Kenya er engelsk og swahili. Kenyas valuta er den kenyanske shilling. Kristendommen er den fremherskende religion i Kenya.

Kenya dækker et areal på 581.309 kvadratkilometer. Kenyas terræn består af lavland, højland, plateauer og bjerge. Klimaet i Kenya varierer fra region til region, men er generelt tropisk langs kysten og tørt i indlandet.

Kenya er hjemsted for en række forskellige vilde dyr, herunder løver, elefanter, næsehorn og leoparder. Masai Mara National Reserve er et af de mest populære turistmål i Kenya på grund af den store bestand af løver, elefanter og andre dyr.

De første mennesker bosatte sig i Kenya for ca. 2 millioner år siden. Regionen har været en del af forskellige imperier gennem århundreder, herunder det egyptiske imperium, det nubiske imperium, det arabiske kalifat og det osmanniske imperium.

Send kommentar