Trivsel af børn

Trivsel af børn

 

Hvad er børnetrivsel, godt spørgsmål, som jeg tror bedst kan besvares af børn. Men hvis jeg skal give mit syn på børnetrivsel, vil jeg tage udgangspunkt i børns gode trivsel, for det er vel den forældre gerne vil give deres børn, og for den sags skyld også skolelærere og pædagogerne vil give andres børn. Der er mange ting børn skal i dag, og der er mange ting forældre skal i dag – dette kan gå ud over trivslen af børnene og for den sags skyld også de voksne. Jeg mener, at vi bruger alt for meget tid på karriere og penge som voksne, der skal helst være gode lønninger, og i mange familier arbejder også begge forældre, og børnene passes i institutioner. Når alle så kommer hjem efter en lang dag, kommer ulvetimen, som mange kender med madlavning, lektielavning, og andre praktiske ting der også hører med til at få familien til at fungere. Alle er trætte, og der er egentlig ikke så meget overskud til at være nærværende og tage sig tiden til hinanden. Jeg er selv en af de familier, hvor vi kørte med tre dobbelt hastighed for at nå alt det vi skulle, og mange gange blev der ikke taget så meget hensyn til børnene, de fik en lodret ordre som jeg så forventede blev udført, og de var trætte eller ej. Puslespillet skulle jo hænge sammen, ligesom det skal i alle andre familier. Jeg må nok erkende at nogen gange tænker jeg tilbage på de gamle dage hvor mor gik hjemme.

Send kommentar